Καιρός


Επισκευές Υπολογιστών - Νέα - Συμβουλές και Τεχνάσματα.



πρόγνωση καιρού από το weather.gr

startMiner - free and simple next generation Bitcoin mining software

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Tim Cook: Δε θα ξεκλειδώσουμε το iPhone...

Tim Cook: Δε θα ξεκλειδώσουμε το iPhone


Γιατί το FBI δεν μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone 5C και ζητά τη βοήθεια της Apple;

Ο Tim Cook επιτέθηκε σε διαταγή δικαστηρίου να βοηθήσει η Apple στο ξεκλείδωμα του Syed Rizwan Farook, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά κόσμου στο San Bernardino τον Δεκέμβριο του 2015.
Ο Cook λέει ότι "δεν είμαστε αντίθετοι στην απόφαση του δικαστηρίου με ελαφριά καρδιά, αλλά πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι πλέον η αμερικανική κυβέρνηση [FBI] το παρακάνει".
Το δικαστήριο στην Καλιφόρνια διέταξε την Apple να συνεργαστεί με το FBI [αμερικανική κυβέρνηση] ώστε να ξεκλειδώσει και να αποκρυπτογραφήσει το iPhone 5C του δράστη.
Η Apple δεν μπορεί να κάνει bypass τον κωδικό του χρήστη, αντίθετα με το τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας, λέει ο Cook.
Το σπάσιμο του κωδικού θα ήταν απλή υπόθεση αν η εισαγωγή του μπορούσε να γίνει μέσω της Lightning port, με μηδενικό χρόνοανάμεσα στις προσπάθειες. Αυτό δεν είναι δυνατό στα iPhone και έτσι το FBI δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει υπολογιστή για να σπάσει τον κωδικό. Αν ήταν δυνατή η εισαγωγή του κωδικού με τον παραπάνω τρόπο, το ξεκλείδωμα του iPhone θα ήταν παιχνιδάκι για το FBI, αλλά και για κάθε εκληματία χάκερ με ένα minimum με τεχνολογικής ικανότητας.
Διαβάστε ολόκληρο το γράμμα του Tim Cook προς τους πελάτες τηςApple, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιθετικό κατά της απόφασης του δικαστηρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου